Kundebesøk: Lokale smaker med Kolonihagen Frogner
Gjemt bort i en av bakgårdene på Frogner finner du restauranten og vinbaren som virkelig er verdt et besøk. Kolonihagen Frogner i Oslo er en fantastisk nabolagsrestaurant som baserer seg på økologiske, bærekraftige og sankede råvarer. De beskriver deres lidenskap for norsk natur som et kall, en pasjon og en takknemlighet.
"I et land hvor vi elsker å gå på ski, utforske marka og drømme om hytter, kan vi noen ganger glemme verdien av matproduksjon og viktigheten av å beskytte naturen som har beskyttet oss. Hos Kolonihagen Frogner ønsker vi å inspirere til endring."
Restauranten er fri for hvite duker og stive servitører - de vektlegger bærekraft, samfunnsansvar og dyrevelferd. De har et tett forhold til produsentene av maten de serverer og skaper et miljø hvor både mennesker og natur kan blomstre.
I hver rett forsøker de å vise frem livsverket til produsenten på best mulig måte, og derfor er det viktig for dem at at hele personalet har besøkt bonden som dyrker rødbetene eller avler frem kua som har blitt til et måltid. De er selv ute og sanker så mye som mulig, og de smaker på de norske råvarene der de hører hjemme for å lære mest mulig om og av området de gror i. For bærekraft, et utvannet ord i 2024, står fremdeles sentralt i deres filosofi.
Vi er veldig stolte av at de har valgt Ambijus som en del av sitt alkoholfrie tilbud og tok turen innom.
Hvem er dere?
Jørgen Ravneberg: Kjøkkensjef, sanker og kokebokforfatter.
Espen Hagestrand: Sommelier og restaurantsjef.
Hvorfor har dere valgt Ambijus som alkoholfritt tilbud til gjestene?
Espen: Kvaliteten taler for seg selv. Ambijus er et høykvalitets alternativ til alkoholholdige drikker, både på smak og historien bak produktet. Designet gjør det også naturlig å presentere som et likeverdig valg. At Ambijus bruker ingredienser fra norsk flora passer perfekt med vårt konsept.
Jørgen: Designet på flaskene er fantastisk – de er virkelig innbydende.
Hva er deres favoritt-Ambijus, og hvorfor?
Espen: Clearly Confused – den har en skarp syre som gir perfekt balanse.
Jørgen: Real Fantasy – det er spennende å servere den til mat, mye på grunn av tanninene, varmen fra pepperet og fylden.
Kan dere fortelle om en spesifikk kombinasjon dere liker?
Clearly Confused x Røkt og saltbakt rødbetetartar.
Espen: Sødme- og syrebalansen i Ambijus sitter perfekt til denne retten! En rett som rødbet med pepperrot kan være utfordrende, men her fungerer det utrolig godt sammen.
Røkt og saltbakt rødbetetartar med feta-type ost, pepperrot og salvie.
Hva tenker dere om fremtiden for alkoholfrie drikker?
Espen: Vi ser at "no and low"-trenden bare fortsetter å vokse. Fremover skal vi ha "chef's table"-opplevelser med blandede drikkepakker. Lavalkoholalternativer blir stadig mer populære.